• Letné prázdniny

          • Vedenie SPgŠ oznamuje žiakom školy, že 02. júla 2018 (pondelok) sa začínajú letné prázdniny a trvajú až do 31. augusta 2018 (piatok). Všetkým učiteľom a žiakom prajeme príjemný oddych a nabratie nových síl do ďalšieho šk. roka.  

          • Termín talentových skúšok pre pomaturitné štúdium

          • Riaditeľ SPgŠ oznamuje všetkým uchádzačom o dvojročné pomaturitné kvalifikačné štúdium v študijnom odbore 7649 N učiteľstvo pre materské školy a vychovávateľstvo, že talentové skúšky sa uskutočnia v dňoch 25. - 26. júna 2018 (pondelok/utorok) v budove školy. Začiatok skúšok je 25. 06. 2018 o 12.30 hod. a 26. 06. 2018 o 07.30 hod. podľa pozvánky. 

          • Esej Jána Johanidesa

          • Veľmi nás teší, ak sa môžeme pýšiť žiakmi, ktorí úspešne rezprezentujú školu. Viktória Klingová (IV.A), zo srdca blahoželáme! 

             

            Hodnotenie eseje Viktórie Klingovej (Miroslava Vallová)

            Esej Jána Johanidesa 2018

            Esej je produktom autorovej osobnosti, to sme už na tomto mieste spomenuli, je však aj produktom okolností, epochy, v ktorej autor žije. Eseje sú takpovediac barometrom spoločenskej atmosféry: Text Viktórie Klingovej pod názvom  Útek, inšpirovaný citátom z myšlienok Jána Johanidesa Našou najväčšou chybou je fakt, že sme pripustili odumieranie citov, nie je esejou v pravom slova zmysle, ale skôr pokusom o poviedku, no jeho inšpiráciou  nepochybne sú zložité a neľahké okolnosti, v ktorých sa zmieta súčasná doba. Príbeh rodiny, ktorá uniká pred bližšie nešpecifikovaným, ale predstaviteľným /do istej miery/ nebezpečenstvom z bližšie nešpecifikovanej krajiny prezrádza hlbokú mieru empatie autorky aj odvahu uvažovať o veciach, ktoré máme tendenciu vytesňovať zo svojho vnímania sveta. 
            Porota Ceny Jána Johanidesa sa rozhodla oceniť prácu Viktórie Klingovej pre budúcu možnú silu myšlienok a schopnosti formulácie autorky, pre jej odvahu a empatiu.

          • Zápis žiakov do prvého ročníka 

          • 24. mája 2018 (štvrtok) sa koná zápis prijatých žiakov do prvého ročníka v odbore animátor voľného času pre školský rok 2018/2019 v budove školy od 08.00 do 16.00 hod. 

          • Dvojročné pomaturitné kvalifikačné štúdium 

          • Riaditeľ SPgŠ v Levoči oznamuje, že záujemcovia o štúdium v šk. r. 2018/2019 v odbore učiteľstvo pre materské školy a vychovávateľstvo (dvojročné pomaturitné kvalifikačné štúdium) môžu posielať prihlášku s prílohami do 31. mája 2018 na našu adresu. Bližšie informácie nájdete v ľavom menu Prijímacie skúšky/ Pomaturitné štúdium a na sekretariáte školy. 

          • Maturitná skúška 2018  

          • Akademický týždeň je od 14. do 18. mája 2018.  

            Praktická časť odbornej zložky prebieha v termíne od 21. do 25. mája 2018 formou obhajoby vlastného projektu pre II.D a II.E a praktickou realizáciou a predvedením komplexnej úlohy pre IV.A, IV.B a IV.C. 

            Ústne maturitné skúšky zo slovenského jazyka, cudzích jazykov a teoretickej časti odbornej zložky sa konajú v termíne od 28. mája do 1. júna 2018. Teoretická časť odbornej zložky pre II.D a II.E sa koná v termíne od 21. do 25. mája 2018.

            Ďalšie info si prečítate v ľavom menu Maturanti/ Maturitná skúška. 

          • Výdaj obedov 

          • Počas praktickej časti odbornej zložky (21. - 25. mája 2018) je výdaj obedov zabezpečený v čase od 11.30 - 12.30 hod. 

            Počas ústnej formy internej časti MS (28. mája - 1. júna 2018) je výdaj obedov zabezpečený v čase od 11.45 - 12.45 hod.  

          • Florinova jar 2018

          • Primátor mesta Dolný Kubín a občianske združenie HOMO ERECTUS, vyhlásili literárnu súťaž o cenu mesta THF - XVIII. ročník Florinova jar od 17. novembra 2017 do 31. marca 2018.

            Do súťaže sa v mesiacoch od 17. novembra 2017 do 31. marca 2018 prihlásilo 53 autorov píšucich poéziu a prózu. Porota v zložení: Juraj Lukáč - bývalý redaktor Noviny Orava, grafik Marián Lauko, Miro S. Líška, Peter Medvecký – hudobník a skladateľ.

            Srdečne blahoželáme Kristíne Zvolinskej za udelené ZVLÁŠTNE OCENENIE!

          • Popletená rozprávka

          • Jedna rozprávka, jedno predstavenie, trinásť animátorov, no dva rozdielne typy obecenstva. POPLETENÁ ROZPRÁVKA. Animátori voľného času zo 4.C triedy si v dňoch 26. a 27. apríla 2018 pripravili rozprávkový animačný program pod vedením PaedDr. Boženy Švábovej, PhD. Počas ich štúdia to bola posledná animácia, nakoľko už o pár dní ich čaká skúška dospelosti. Všetkým im úprimne držíme palce! Prvé predstavenie bolo pre deti z Materskej školy na Ul. Francisciho v Levoči v priestoroch našej školy. Druhé predstavenie bolo v Centre sociálnych služieb Domovina Žehra - Hodkovce. Predstavenie bolo spojené s prehliadkou kaštieľa v Hodkovciach. Dva rozdielne typy obecenstva. Rozdielne, a predsa podobné, možno rovnaké.. Čisté a úprimné!

          • Rozlúčka štvrtákov so školou 

          • Slávnostná rozlúčka so žiakmi štvrtého ročníka je 9. mája 2018 (streda). Prajeme našim maturantom veľa trpezlivosti pri učení a úspešné zvládnutie skúšok. 

          • Súvislá prax

          • Žiaci I.A absolvujú súvislú prax od 14. do 25. mája 2018. 

            Žiaci I.B a I.C absolvujú súvislú prax od 21. mája do 1. júna 2018. 

            Žiaci II.A, II.B a II.C absolvujú súvislú prax od 21. mája do 1. júna 2018. 

            Žiaci III.A, III.B a III.C absolvujú súvislú prax od 14. mája do 1. júna 2018. 

          • Rodičovské združenie

          • Dňa 27. apríla 2018 (piatok) sa koná: o 12.00 hod. rodičovské združenie v Školskom internáte,  o 12.30 hod. zasadnutie triednych dôverníkov v riaditeľni školy a o 13.00 hod. triedne rodičovské združenia v jednotlivých triedach (prípadne podľa dohody TU s rodičmi).  

          • Stratení v káve 2018

          • Do galérie Stratení v káve 2018 boli pridané fotografie.

            Aj tento rok sa v našej žiackej kaviarničke alias výtvarnej kresliarni pri šálke kávy a čaju predstavili začínajúci autori svojou tvorbou. Dovolili nám tak nahliadnuť do svojej duše, dotknúť sa ich myšlienok. 16. apríla 2018 pozvanie PhDr. Marty Verbovskej, ktorá každoročne organizačne pripravuje literárnu kaviareň STRATENÍ V KÁVE, prijala aj bývalá žiačka Daniela Dubivská. Zaspomínala na svoje študentské časy strávené v Strednej pedagogickej škole v Levoči, na svojich pedagógov, spolužiakov, i na svoje literárne začiatky. Daniela Dubivská debutovala básnickou zbierkou Karavána rýb (2001) a v roku 2012 vydala básnickú zbierku Žena v cudzom brlohu. V súčasnosti pôsobí ako redaktorka v Slovenskej knižnici pre nevidiacich M. Hrebendu v Levoči.

            Veríme, že pre všetkých zúčastnených to bolo príjemné, inšpiratívne stretnutie!

          • AKORD 2018

          • AKORD 2018 je celoslovenská súťaž žiakov pedagogických škôl v speve ľudových a populárnych piesní v Leviciach. Skvelé 2. miesto Barbary Fördősovej (II.C) a Cena poroty pre Vlaďku Gildeinovú (II.B) v kategórii A spev ľudovej piesne a výborné spevácke výkony Miriam Jarošovej (II.B) a Adama Pavola (III.B) v kategórii B spev populárnej piesne. A samozrejme aj výborný výkon kontrabasistu Damiána Baštu (II.C).

             

             

            Blahoželáme!