• Deň Zeme

          • 22.4. je Svetovým Dňom Zeme a žiaci prvých a tretích ročníkov si pripomenuli tento deň vytvorením projektov, ktoré Vám chceme v jednotlivých videách priblížiť.

            Problém znečistenia našej planéty nie je žiakom ľahostajný, práve naopak. Tretiaci sa rozhodli tento sviatok osláviť tým, že vyčistili okolie, v ktorom žijú a aspoň malým dobrým skutkom sa pokúsili pomôcť našej planéte. Prváci spracovali rôzne produkty recykláciou plastov, starých tričiek, použitého skla a vznikli z toho zaujímavé veci v podobe nákupných tašiek, kabeliek, košíkov, kvetináčov, čím sa pokúsili poukázať na možnosť udržateľnosti zdrojov. Všetci by sme mali nielen tento deň, ale počas celého roka správať sa ku našej planéte ohľaduplne a chrániť ju.

            I.A, I.B a I.C - video

            III.A a III.B - video

          • Vyhodnotenie fotografickej súťaže "ZACHYŤ TO!"

          • Naša fotografická súťaž "ZACHYŤ TO!" je už vyhodnotená, krásne ceny sú nachystané, ale to najdôležitejšie sme ešte neurobili!
            Nepovedali sme Vám, kto ju vyhral.
            Vyhrali ste všetci, pretože ste zvíťazili nad svojou lenivosťou a vybrali ste sa do prírody odfotiť niečo pekné, alebo ste vytiahli notebook a prehľadávali ste súbory fotografií, kým ste nenašli tú najlepšiu.
            Hlasovaním pod fotkami, LIKE alebo po slovensky - "páčikmi", ste rozhodli o troch najkrajších fotografiách a my sme sa ich rozhodli oceniť krásnym diplomom a vecnými cenami.

            Prvé miesto získala Mariana Grichová, žiačka I. B, a jej krásna fotka okolia Lendaku v jeseni.
            Na druhom mieste sa umiestnil Ivo Kovalčík, žiak IV. C, a jeho súťažná fotografia.
            Tretie miesto obsadila Viktória Šutorová, žiačka I. A, a jej tisíc míľ dlhá cesta.

            Ceny výhercom slávnostne odovzdá riaditeľ školy po uvoľnení epidemických opatrení.

            Ďakujeme všetkým pedagógom, žiakom a priateľom školy za zapojenie sa do našej
            súťaže a tešíme sa na ďalšiu spoluprácu.

            Autorom ocenených prác blahoželáme.

          • Výtvarný workshop II. D a II. E

          • Jarné piatkové popoludnie sa vo výtvarných ateliéroch našej školy nieslo v atmosfére kreativity, tvorivosti a vzájomnej inšpirácie. Žiačky končiacich ročníkov pomaturitného štúdia v rámci posledného bloku predmetu, Metodiky výtvarnej výchovy, realizovali výtvarný workshop. 

            Svojou prítomnosťou povzbudil žiačky riaditeľ školy Mgr. Miloslav Repaský a koordinátor pomaturitného štúdia Mgr. Milan Hyben. Mozaika nielen pedagogického, ale aj osobnostného a kreatívneho pôsobenia v rámci predmetu METODIKA VÝTVARNEJ VÝCHOVY vychádzala z viacerých zdrojov. Poďakovanie za prínos nielen v metodickej a výtvarnej oblasti patrí PhDr. Paule Maliňákovej, ktorá pracovala na rozvoji žiakov počas prvého ročníka štúdia. Druhý ročník žiaci absolvovali pod vedením externého zamestnanca Mgr. Jaroslava Sarnu. Poďakovanie za prípravu výtvarného workshopu a video-materiálu patrí vyučujúcej výtvarných predmetov Mgr. Lucii Čupovej. Link: YouTube

            Mgr. Jaroslav SARNA, externý zamestnanec metodiky výtvarnej výchovy

          • Ľadový medveď

          • Pani Zima nie a nie odísť, tak sme sa rozhodli poslať po ňu ľadového medveďa, aby si ju odviedol tam, kde môže snežiť od rána do večera. Poďte si spolu s nami aj Vy vytvoriť krásneho ľadového medveďa, ktorý snáď vyženie zimu aj z Vašej záhrady. My ideme určite do toho! Chceme už predsa jar a krásne rozkvitnuté čerešne. Link: YouTube. Autor: Timea Sopková, IV.B

          • S radosťou a pre úsmev

          • Mesiac marec bol u nás, napriek všetkým obmedzeniam, veľmi zaujímavý. Okrem toho, že učíme šikovných žiakov a žiačky, pracujeme spolu aj na projektoch, ktoré majú nielen rozšíriť obzory našich študentov, ale aj robiť veci s pridanou hodnotou. V tejto dobe je o to dôležitejšie robiť pekné veci pre druhých len tak - s radosťou a pre úsmev. Link: YouTube

            Žiačky, IV.B: Vierka Grigláková, Lívia Konkoľová, Andrejka Želonková, Broňa Božoňová a Ester Hromadová.